Apollo Tyres Ltd påbörjar proaktiv inspektion och återkallelse av däck på utvalda marknader

Apollo Tyres Ltd inleder en proaktiv återkallelse av 4 300 däck som levererades till sina återförsäljare i Europa (3 540 enheter), Turkiet (266 enheter), USA (194 enheter) och Förenade Arabemiraten (26 enheter).  Resten finns kvar i våra egna lager. Detta omfattar 28 olika produktlinjer för personbilar, både under varumärkena Apollo Tyres och Vredestein.

Som en del av sina förfaranden för kvalitetskontroll identifierade Apollo Tyres att en kontaminerad däcksammansättning användes under en enda produktionsvecka vid sin tillverkningsanläggning i Gyöngyöshalász, Ungern. Totalt innehåller 4 300 däck den berörda sammansättningen, men som en försiktighetsåtgärd inspekterar företaget 55 000 däck som tillverkades under den aktuella veckan.

Inledande inomhustest tyder på att den kontaminerade sammansättningen kan orsaka stålbältessepareration över tid.  Företaget känner för närvarande inte till några säkerhetsincidenter som involverar dessa däck.

Apollo Tyres meddelar lämpliga myndigheter på alla relevanta marknader och slutför nu aktivt detaljerna i inspektions- och återkallningsprocessen genom att vidta åtgärder för att minimera olägenheter för sina distributörer, däckåterförsäljare och slutanvändare. Ytterligare information om detta program meddelas under de kommande dagarna.

På den här sidan hittar du det senaste dokumentet som rör den här återkallningsåtgärden.

 

Vanliga frågor och svars

 


 

 


Registreringsformulär för affärspartner

 

 


Information till kunder


 

 


Memo till återförsäljarnätverket