Vredestein Quatrac 5 året-runt-däck vinner | Vredestein
2-image-article-header-quatrac-5-all-season.jpg

Ännu en vinst för Vredesteins året-runt-däck Quatrac 5

Vredestein Quatrac 5 har återigen visat vad det går för genom att vinna i ett oberoende test av året-runt-däck och dra ifrån alla nykomlingar inom segmentet.

– Nästan lika bra som vinterdäck på snö

– Utmärkt grepp på torra och våta ytor

– Mycket låg ljudnivå

– Bättre än alla nykomlingar enligt alla viktiga testkriterier

 

Vredestein Quatrac 5 har återigen visat vad det går för genom att vinna i ett oberoende test av året-runt-däck och dra ifrån alla nykomlingar inom segmentet. Testet i AutoBild Allrad förstärker det faktum att det här allrounddäcket är det perfekta valet för bilägare som inte vill behöva byta däck två gånger om året, men ändå vill ha garanterat säker och bekväm körning.

 

I testet för tidningen AutoBild Allrad ingick Vredestein Quatrac 5 i storlek 215/60 R16, monterat på en medelstor SUV med fyrhjulsdrift, och det testades mot sina huvudsakliga konkurrenter. Vredestein Quatrac 5 fick enastående resultat i alla säkerhetsrelaterade aspekter, och dess prestanda i snö beskrevs som särskilt imponerande: ”Utmärkt på snö, bra grepp på torra och våta underlag och extremt lågt rullmotstånd”. Däcket fick ett värde på 3000 N (Newton) för grepp i snö och ”presterar nästan lika bra som fullfjädrade vinterdäck”.

 

”De här oberoende testresultaten är ett bevis på den enorma mängd research och de hundratusentals kilometer testkörning vi lägger ner på att utveckla våra däck, vilket gör att produkter som Vredestein Quatrac 5 kan fortsätta att sätta standarden i sina segment”, säger Peter Snel, Chief R&D PV på Apollo Tyres Ltd.

 

Vredestein lanserade sitt första året-runt-däck för mer än 20 år sedan, och Vredestein Quatrac 5 lanserades 2014. Produkten baseras på två årtiondens kunskap och erfarenhet inom området året-runt-däck, och innehåller teknik som även tillämpas i Vredesteins nuvarande generation sommar- och vinterdäck. Vredestein Quatrac 5 finns tillgängligt upp till hastighetsindex Y, vilket gör att det passar för hastigheter på upp till 300 km/h – något som är unikt i segmentet. Däcket tillgodoser även marknadens växande efterfrågan på året-runt-däck.

 

Miljöklassning och ”Three Peak Snowflake”

Vredestein Quatrac 5 kännetecknas av en asymmetrisk mönsterdesign. Mönstret på sommarsidan ger utmärkt väghållning, exakt styrning och massor av sidogrepp på torra och våta vägar. Vintersidan har en avancerad mönsterkanalsteknik och ger enastående grepp på kalla eller snötäckta ytor. Det låga rullmotståndet ger lägre bränsleförbrukning och mindre CO2-utsläpp.

 

Vredestein Quatrac 5 får höga poäng för alla tre aspekterna i EU:s däckmärkning och kan därmed anses vara ett ”grönt” däck. Däcket har även Three Peak Snowflake-symbolen och vanlig M&S-märkning, vilket visar att Vredestein Quatrac 5, som finns i storlekar från 13 till 19 tum, uppfyller riktlinjerna som gäller i länder där det är obligatoriskt med vinterdäck.