Vilka däck behöver jag | Däckguide | Vredestein
Bandengids-header-car-summer.jpg

Däckguider

Däckguider
Bandenspanning regelmatig meten

Rätt däcktryck

Rätt däcktryck är mycket viktigt för säker och bekväm körning. Ett däck kan bara prestera på topp när det kan ge tillräcklig stabilitet och lastkapacitet. Det är där rätt däcktryck kommer in i bilden.

Rätt däcktryck
banden vervangen op het juiste moment

När ska jag byta ut däcken?

Det är bra att låta en däckspecialist kontrollera däcken regelbundet. På så vis kan man upptäcka defekter i ett tidigt skede och därmed utöka däckens livslängd och förhindra många farliga situationer.

När ska jag byta ut däcken?
profieldiepte banden in de gaten houden

Mönsterdjup

Däcken kommer alltid att vara den avgörande faktorn i kontakten mellan bilen och vägbanan. Däckens prestation påverkas i hög grad av mönsterdjupet.

Mönsterdjup
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Förvaring av sommar- och vinterdäck

Det går att utöka däckens livslängd och prestanda genom att hantera och förvara dem på rätt sätt när de inte används. Därför är det mycket viktigt att alla känner till hur man gör det.

Förvaring av sommar- och vinterdäck
Bandenlabel voor autobanden

Vad är EU:s däcketikett för något?

Enligt EU-förordning nr 1222/2009 måste alla däck för personbilar, lätta kommersiella fordon, tunga kommersiella fordon och bussar som tillverkats efter juni 2012 vara försedda med en dekal eller en väl synlig etikett vid försäljningstillfället. Etiketten ger en bättre bild av däckets egenskaper utifrån tre aspekter.

Vad är EU:s däcketikett för något?