DLG RECOGNITION FOR TRAXION+ AND TRAXION XXL | Vredestein
OHT-traxion-2.jpg

DLG-ERKÄNNANDE AV TRAXION+ OCH TRAXION XXL

Däcken Vredestein Traxion+ och Vredestein Traxion XXL fick stort erkännande

Däcken Vredestein Traxion+ och Vredestein Traxion XXL fick stort erkännande under lantbruksmässan Agritechnica som ägde rum nyligen i Hannover. Båda däcken har testats utförligt av det tyska testnings- och forskningsinstitutet DLG och tilldelats den respektingivande beteckningen ”DLG-certifierat”, baserat på resultaten.

* Traxion+, ledande inom premiumsegmentet.
* Traxion XXL 710/75 R 38 är 7,5 procent mer effektivt än referensdäcket.

De utmärkta testresultaten för Vredestein Traxion+ och Vredestein Traxion XXL placerar de båda däcken högt bland premiummärkena. Båda däcken testades på en Claas Axion 850 under våren och sommaren 2015.


Vredestein Traxion+ 
testades i storlekarna 650/65 R 42 och 540/65 R 30 och jämfördes med två konkurrenter från det europeiska premiumsegmentet. Viktiga testkriterier var bränsleförbrukning vid fältarbete och vägkörning, produktivitet, komfort och dragkraft. Vredestein-däcken fick de bästa resultaten i nästan alla testsegment och totalt.

Vredestein Traxion XXL,
i den unika storleken 710/75 R 38, jämfördes med referensstorleken 710/70 R 38. Testkriterierna var inriktade på fältprestanda (bränsleförbrukning, produktivitet, dragkraft). Testet visade att Vredestein Traxion XXL 710/5 R 38 med motsvarande 28-tums framdäck gav betydligt bättre prestanda med 7,5 procent högre effektivitet.

Vredestein Traxion XXL 710/75 R 38
Det var i slutet av 2013 som Vredestein lanserade 710/75R38 Traxion XXL, där däcksidans höjd är 75 procent av däckbredden. Det ger en diameter på två meter, storleksmässigt exakt mitt emellan det lägre 710/70 R 38-däcket och det högre 710/70 R 42-däcket. Däcket utvecklades särskilt för kraftfulla traktorer på 175 hk och högre. Två stora fördelar är att det lätt kan användas på de flesta traktorhytter utan anpassning och att det passar på samma 38-tumshjul. Den större diametern ger mer dragkraft, och tack vare den större luftmängden klarar däcken cirka 600 kg högre lastkapacitet vid 50 km/h jämfört med 710/70 R 38. 

Om DLG
Testcentret DLG (Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft) i Groβ Umstadt, nära Frankfurt, anger riktlinjer för certifierad lantbruksteknik och -utrustning, och är ledande inom testning och certifiering för lantbruk (samt livsmedelsprodukter). Med hjälp av moderna mättekniker och testmetoder som i hög grad efterliknar situationen på fältet testar DLG:s tekniker nya produkter dagligen. Mätningarna bygger på internationella standarder samt testmetoder baserade på praktiska krav utvecklade av DLG.