01 03,2023

FÖRVARING AV SOMMAR- OCH VINTERDÄCK

Vredestein Tyre Academy Avsnitt 7: Däckförvaring

 

Det går att utöka däckens livslängd och prestanda genom att hantera och förvara dem på rätt sätt när de inte används. Därför är det mycket viktigt att alla känner till hur man gör det.

  • När däcken är monterade på fälgen är det bäst att förvara dem liggande eller upphängda. Däcktrycket bör minskas till 1,0 bar.
  • Det bästa sättet att förvara däck som inte sitter på fälgen är stående (vertikalt). Om de förvaras liggande (horisontellt) ska man inte stapla fler än fyra däck på varandra.
  • Innan däcken monteras måste man först kontrollera om det finns skador eller slitage, och de måste ha rätt däcktryck.

Innan man lägger undan däcken för förvaring rekommenderar vi att man rengör dem ordentligt med vatten för att avlägsna eventuella rester av salt och sedan torkar dem. Du bör förvara däcken på en sval och helst ventilerad plats utan direkt solljus. De får inte förvaras i närheten av elektronisk utrustning som släpper ut ozon, som svetsutrustning, transformatorer eller elmotorer. Däcken får inte heller komma i kontakt med kemikalier, lösningsmedel, smörjmedel eller oljeprodukter eftersom dessa kan påverka däckens gummilager och förkorta deras livslängd.

Vredestein

Få våra senaste nyheter och uppdateringar