01 03,2023

VREDESTEIN QUATRAC I TOPP I ÄNNU ETT TEST AV ÅRET-RUNT-DÄCK

Vredesteins året-runt-däck Quatrac lanserades tidigare i år och fortsätter att imponera på testförare från de stora biltidningarna. De senaste utmärkta recensionerna har publicerats i Auto Bild Allrads prestigefyllda årliga däcktest. Quatrac var delad vinnare bland de elva modeller som testades, där de flesta större däcktillverkare ingick. Däcket fick betyget ”exemplariskt” för en mängd olika variabler och fick det högsta eller näst högsta betyget i alla fjorton testkategorier.

Vredestein började tidigt med året-runt-däck och har nu nästan trettio års erfarenhet inom den här specialistdomänen. Vredestein fick utmärkelsen ”All-Season Manufacturer of the Year” av Auto Bild (systerpublikation till Auto Bild Allrad) i oktober 2019, inte minst tack vara framgångarna för Quatrac Pro-modellen för premiumprestandafordon. Nya Quatrac lanserades 2020 och har också fått ett mycket bra mottagande, som andraplats bland 32 kandidater i Auto Bilds årliga däcktest 2020.

Förstklassiga prestanda på våta och torra väglag

I artikeln om testet påpekade Auto Bild Allrad de betydande potentiella fördelarna av att använda året-runt-däck, som att slippa byta mellan sommar- och vinterdäck och kostnaderna för det, men även vikten av att se till att däcken uppfyller de strikta väderrelaterade krav som i stor utsträckning gäller i hela Kontinentaleuropa. Tidningen underströk att testresultatet visar hur väl de ledande året-runt-däcken har utvecklats, och använde Vredestein Quatracs goda prestanda på torra och våta väglag utan att kompromissa med prestanda på snö som exempel.

Exceptionellt däck

Testet bestod av fjorton kategorier i grupperna ”Snö”, ”Vått” och ”Torrt”. På samma sätt som tidigare år utfördes Auto Bild Allrads snötest i en stor inomhussnöanläggning norr om polcirkeln i Ivalo i Finland. I den slutliga utvärderingen beskrevs Vredestein Quatrac som ett ”... exemplariskt året-runt-däck med imponerande egenskaper på snö och is, höga säkerhetsreserver mot vattenplaning, exakt väghållning på våta och torra väglag, korta bromssträckor på torra väglag [och] lågt rullmotstånd”, vilket är stort beröm för ett enastående däck med utmärkta tekniska egenskaper.

Vredestein

Få våra senaste nyheter och uppdateringar