Nytt premiumsommardäck – Ultrac Satin | Vredestein
3-image-article-header-vredestein-ultrac-satin.jpg

Nytt premiumsommardäck: Vredestein Ultrac Satin

Apollo Vredestein lanserar helt nya Vredestein Ultrac Satin – ett högpresterande premiumdäck med banbrytande teknik – på internationella bilmässan i Genève.

Högpresterande däck med enastående köregenskaper och miljöklassning 

Apollo Vredestein lanserar helt nya Vredestein Ultrac Satin – ett högpresterande premiumdäck med banbrytande teknik – på internationella bilmässan i Genève. Däcket är utvecklat för kräsna förare och är lämpligt för högklassiga bilar och stadsjeepar. Det är baserat på avancerad teknik som utvecklats av Apollo Tyres Global R&D centre och har designats av det italienska designhuset Giugiaro. 

Trenden mot större bilar med starka motorer verkar hålla i sig. Bilar med traditionella förbränningsmotorer, de populära plug-in-hybriderna och eldrivna modeller kännetecknas alltmer av vikt och kraft. Detta har lett till Apollo Vredesteins banbrytande insatser för innovativ och hållbar däckteknik – nya Vredestein Ultrac Satin. Det här högklassiga sommardäcket får alla bilar att prestera bättre och bidrar till att minska CO₂-utsläpp. 

Utmärkt grepp på våta underlag och lågt rullmotstånd

Ett unikt, greppförbättrande harts och Z-formade spår ger oöverträffat grepp och väghållning på våta vägbanor. En oval kontaktyta kombineras med ett asymmetriskt mönster, vilket förbättrar styrprecision och kontroll. Lågt rullmotstånd och jämnt fördelat grepp på våta ytor uppnåddes av företagets däcktekniker via optimerad geometri och blandningsförbättringar i slitbana, slitbanebas, sidovägg, stomme och fälgbana. 

Kortfattat om Vredestein Ultrac Satins egenskaper

  • Överlägsen bromskraft: 3,3 meter kortare bromssträcka vid 80 km/h och uppåt*
  • Bekväm, exakt och kontrollerad styrprecision
  • 12 % bättre väghållning på torra underlag*
  • 10 % bättre väghållning på våta underlag*
  • Lågt rullmotstånd = lägre bränsleförbrukning och minskade CO₂-utsläpp
  • 100 % A-märkt bromssträcka på våta underlag, rullmotstånd (C/B) och låg yttre bullernivå (71 dB)
  • Finns i storlekar från 16 till 18 tum, hastighetsklass W och Y (fler storlekar upp till 20 tum lanseras senare i år).

* Jämfört med den tidigare modellen Ultrac Cento (storlek: 245/40R18 Y) i interna tester. 

Unikt: Vredestein Ultrac Satin Hardwell-upplagan!

En exklusiv, begränsad upplaga av Vredestein Ultrac Satin tillverkas som en del av den hyllade ”Rock the Road”-kampanjen i samarbete med världskända DJ Hardwell. Hardwells kommande låt ”Run Wild” är det 225:e låtsläppet från hans eget skivbolag ”Revealed Recordings”. För att fira den unika musikvideon tillverkas Vredestein Ultrac Satin Hardwell-upplagan endast i 225 exemplar. Däcksidan har en mycket distinkt design som inkluderar Hardwells loggor och en equalizer-graf. Däcket är endast tillgängligt hos utvalda Apollo Vredestein-partner i storleken 225/45 R17 Y, vilket passar bilar som Audi A3 och Mercedes-Benz CLA.