Vredestein – Född att prestera | Vredestein
about-vredestein-performance-header.jpg

Född att prestera

Däck innehåller en hel del teknik. På Vredestein utvecklar och tillverkar vi däck som förbättrar prestandan i alla fordon. Ett Vredestein-däck är utformat för att prestera optimalt och alltid ge användaren maximal frihet. Vi strävar efter att ge alla förare den säkraste och bästa körupplevelsen som är möjlig.

 

Innovation är grunden

Innovation är avgörande för att hålla sig i framkant i däckbranschen, och det är en del av Vredesteins DNA. Vår pionjäranda har alltid drivit oss framåt, och i dag motiverar den vår kunniga personal att fortsätta tillverka de bästa däck som finns tillgängliga.

 

Bästa prestanda

Det har skett stora framsteg inom säkerhet, väghållning och bränsleekonomi genom årtiondena, och däcken har haft en avgörande roll i den utvecklingen. Däcken utgör kontakten mellan fordonet och vägen och säkerställer därmed att system som ABS och ESP fungerar. Varje år studerar personalen på Vredesteins center för forskning och utveckling hundratusentals testkilometer: De nöjer sig inte förrän de har hittat det perfekta mönstret, den bästa gummiblandningen och den optimala kärnstrukturen. Resultatet har blivit höga betyg i oberoende europeiska däcktester.

 

Fyra årstider, ett däck, en vinnare: Quatrac Vredestein

Vredestein är marknadsledande inom året-runt-däck. Grunden till den här framgången lades 1993 när första generationens Vredestein Quatrac lanserades. Sedan dess har Vredestein fortsatt att fullända Quatrac. En stor del av kunskapen som inhämtats genom utveckling av sommar- och vinterdäck har tillämpats i året-runt-däcken, vilket resulterar i det perfekta däcket för varje årstid. Vredestein Quatrac-serien har fått utmärkta resultat även i test av vinterdäck, och det anses vara bland de absolut bästa i sin klass.

 

Däck för tvåhjulingar

Optimeringen av prestanda och säkerhet återspeglades även i våra däck för tvåhjulingar. Vredestein var den första tillverkaren som fick ECE-R75-certifikat för inte mindre än tre modeller. Vår erfarenhet och expertis syns även i racerdäcket Vredestein Fortezza Senso, som används av många professionella cykelteam och även av många amatörcyklister.

 

Ger kraft till lantbruk och industri

Vredesteins lantbruksdäck har vid många tillfällen fått erkännande från oberoende organ. Traxion+ och TraxionXXL har satt en ny standard i sitt segment, precis som Flotation-serien och Greentrax, som utvecklades särskilt för trädgårdsunderhåll. Dessutom har Vredestein ett enastående brett utbud av industridäck och har därmed en unik position. Den överlägsna kvaliteten och enastående prestandan i Vredesteins lantbruksdäck understryks av det faktum att ett antal tillverkare av lantbruksmaskiner monterar Vredestein-däck på sin utrustning som standard.